Dobogóra tekertek a fiatalok

A Szekszárdi Kerékpáros Sport Egyesület versenyzői újabb megmérettetésen vettek részt a közelmúltban a Kritérium Országos Bajnokságon Békéscsabán, ahol az egyesület hét versenyzője állt rajthoz.

A legkisebbeknél Szabó Máté elöl elhelyezkedve gyűjtötte a pontokat, majd a második helyen futott be, szoros versenyben az ellenfeleivel. Így élete első Országos Kritérium Bajnokságán a második helyen zárt.

Ezután az U15-ös és WU17-es korosztály állt rajthoz, ahol Kiss Zsombor és Szomorú Fanni versenyeztek. Sajnos Fanni az első kanyarban elbukott kerékpárjával, de szerencsére komolyabb sérülés nélkül úszta meg az esetet. Így viszont nem tudta folytatni a versenyzést. Kiss Zsombor a harmadik helyen végzett, melyben nagy szerepe volt a résztávgyőzelmének is.

Takács Péter a mezőny hátsó feléről kezdte meg a versenyt. Ebben a korcsoportban indultak a legtöbben, többször szakadt szét amezőny, de Petinek sikerült felérnie az első csoporthoz, sajnos a felzárkózás minden erőt kivett belőle, így a 11. helyen zárta a versenyt.

Straubinger Balázs a 6. helyet szerezte meg az ifik között. Tisztességesen helyt állt élete első Kritérium bajnokságán.

Topán Máté versenyében korosztály összevonást alkalmaztak, így a verseny közben nehezen lehetett követni, mikor melyik korosztály vitte el a részhajrákat, Máté végül a 4. helyen zárta a bajnokságot.

Steig Gábor, a versenyzőinek sikerei után állhatott rajthoz. Az első három hajrá után a dobogó harmadik fokára állhatott.

Eredmények:

Szabó Máté (U13) 2. hely

Kiss Zsombor (U17) 3. hely

Steig Gábor (Master2) 3. hely

Topán Máté (Master1) 4. hely

Straubinger Balázs (U19) 6. hely

Takács Péter (U17) 11.hely

Gratulálunk a versenyzőknek!

Fotó: Szekszárdi Kerékpáros S.E.