Itt a Windows 11, hol a Windows 11?

Vége a várakozásnak, már telepíthető a Windows 11. A Microsoft operációs rendszere számos ponton változott az elődhöz képest: a grafikus felhasználói felület mellet a motorháztető alatt is több fejlesztést és módosítást végeztek Redmondban, írja a HWSW.

Mint ahogyan eddig, most sem érdemes kapkodni. Célszerű megvárni, hogy a fejlesztők javítsák az éles terepen esetlegesen kibukó gyerekbetegségeket, nem beszélve arról, hogy a frissítés várhatóan sok PC-re sosem érkezik majd meg. A Microsoft ugyanis szokatlanul szigorú hardveres követelményeket támasztott az új rendszerének. 

Arról, hogy az adott PC megfelel-e a hivatalos követelményeknek, a legkönnyebben a Windows 11 kompatibilitás-ellenőrzőjével lehet meggyőződni. Az app a redmondiak kapcsolódó weboldalával karöltve azt is meg tudja mondani, hogy az adott PC jogosult-e az ingyenes frissítésre.

Kiskapu persze most is van. A vállalkozókedvű, tapasztalt felhasználók ISO fájlból telepítve vághatnak neki a Windows 11-es kalandnak. A legutóbbi hírek szerint kvázi nulláról indulva lényegesen alacsonyabbak a rendszerkövetelmények, amivel akár a régebbi PC-re is felhúzható az új rendszer. Érdemes azonban jól meggondolni, belevágunk-e, a nem támogatott konfigurációkra feltelepített operációs rendszernek ugyanis később lehetnek hátulütői. 

Korábbi hírek szerint ezzel a PC nem támogatott kategóriába kerül, amely szaklapok szerint nem kap majd hozzáférést a Windows Update-hez, beleértve a különféle biztonsági frissítéseket is.