Európai uniós támogatás

Ágazati Képzőközpontot hoz létre a specializált gép- és járműgyártás területén a Tolna Megyei Szakképzési Centrum. A fejlesztés 270 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásból a Széchenyi 2020 program keretén belül valósul meg.

A projekt célja

A duális képzési rendszert továbbfejlesztve a TMSZC, valamint csatlakozó partnerei Ágazati Képzőközpontot alapítanak a specializált gép- és járműgyártás területén.

A 2022. október 31-én záruló projekt részeként megújul a Tolna Megyei Szakképzési Centrum Ady Endre Technikum és Kollégium gépjármű-diagnosztikai tanműhelye, ahová a gyakorlati oktatást segítő eszközöket, többek között preparált elektromos, hibrid és benzines autót, informatikai eszközöket, információtechnológiai rendszereket, alkalmazásokat szereznek be. A beruházásokat képzések egészítik ki.

Kell az itthoni szakember

Tolna megyében is ugrásszerűen nő az elektromos és hibrid járművek száma, és várhatóan nőni fog az igény a személygépkocsik, tömegközlekedési eszközök karbantartása, javítása iránt.

A Paks II. beruházással a térségbe érkező, elsősorban autóipari, autószerelői vállalkozásoknak több munkaerőre lesz szüksége, amelyet a létrejövő Ágazati Képzőközpont igyekszik majd képezni.