Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Sport

Jól fut Szekszárd

Váltófutó Magyar Bajnokságot rendeztek Kecskeméten. Nyolc váltó indult a versenyen. Őket a Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztálya delegálta. Sok szép helyezés lett az eredmény.

"A váltó bajnokság kiválóan alkalmas a csapatépítésre is, hiszen az egyetlen olyan pályabajnokság, ahol minden korosztály számára írnak ki versenyt."

– emeli ki Szekszárdi Sportközpont. A fiatal atlétáknál egyelőre a tapasztalatszerzésre koncentráltak. A csapat egy hetedik helyet hozott össze Molnár Gergő, Felkl Dominik, Bíró Botond és Orbán-Zaják Péter együttesével. Az idősebb korosztály négyszer 800 méteres váltójában Deli Bence, Mészáros Balázs, Végh Zsombor, Gyányi Zsombor kettővel előrébb, az ötödik helyen végeztek. Női váltóink az U18-as korcsoportban Posta Flóra és Frei Nóra mellett Töttős Eszter és Kiss Kata Ramóna sajnos éppen lemaradtak a döntőről, ötödikek lettek. Férfi versenyzőink második helyig jutottak ebben a korosztályban, amit a döntőben sikerült megfejelni egy ötödik hellyel Barna Tamásnak, Szilágyi Péternek, Szabó Máténak és Péceli Tamásnak. Egy újabb négyes Hahn Máriusz, Istlstekker Balázs, Maczkó Zsombor, Barna Tamás egyesített ereje a hatodik helyig röpítette a kvartettet.