Köszönhetően 23 és fél millió forintnak, melyet a város a „Tisztítsuk meg az Országot!" projekt első ütemében nyert. 

A pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. útján az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében hirdette meg. A célterületeken az évek óta felgyülemlett, kommunális eredetű lom, építési hulladék gyakran fertőzés – és balesetveszélyes. 

A cél 2524 köbméternyi hulladék

Ennyi szemetet számol fel az önkormányzat. 

Az érintett területek:

Baráth János utca, Búzavirág utca, Bern utca, Pollack Mihály utca, Palánk, Magura víztározó környéke, Séd Patak part, Csötönyi völgy.

Ezeken a helyszíneken  – a teljesség igénye nélkül – jelenleg 96 m3 biológiailag lebomló hulladék és 50 m3 kevert építési és bontási hulladék található. 

Veszélyforrást jelentenek a kupacok

Mivel több illegális lerakó mezőgazdasági területet, ideiglenes vízfolyást szennyez, fontos a mielőbbi eltakarításuk. A Szekszárd belterületén található lomhalmok nem csak a karbantartási munkákat nehezítik, de rontják a városképet. 

Az eddig felmért hulladéknak csak a gyűjtési, szállítási és kezelési költsége közel 19 millió forint. 

A munka elkezdődött

Az eltakarítási munkálatok már zajlanak, a tervek szerint május végére megtisztul a környezet. 

Kamerákkal a megelőzésért

A szemét újratermelődését a legfertőzöttebb területeken nagyfelbontású, 360 fokos látómezővel rendelkező infrakamerákkal igyekszik biztosítani a város. Három kamerát pályázatnak köszönhetően telepítenek a Baráth János, a Búzavirág és a Patak utcákba.