Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Legendás állatbarátságok

Szekszárdon is. Vannak világra szóló állatmesék, melyet a valóság szült. 

Bea és Wilma vagy éppen Tinni és Sniffer

Bea és Wilma az amerikai Busch Gardensben kötött örök barátságot, hatalmas területen osztoznak, így nem kényszerülnek rá, hogy minden idejüket együtt töltsék. Ennek ellenére állandóan együtt lógnak. 

Tinni a kutya és Sniffer a róka barátsága is legendás, egymás nélkül szinte sehová nem mennek. 

Torque a 6 hónapos Shreket azért fogadta örökbe, mert elválasztották a kis baglyot a szüleitől. Féltek, hogy felfalja az apja, amikor stresszes. Azóta elválaszthatatlanok.

Mabel megmenekült a fazéktól egy lábsérülés miatt, gazdája otthonában pedig egy igazi csoda várt rá lábadozása alatt. A kutyakölykök szívesen melegedtek szárnyai alatt. 

Milo az apró tacskó akkor fogadta örökbe az oroszlánkölyköt, amikor még kicsi volt. A csontbeteg oroszlán lebénult. Ma a 226 kg-os oroszlán ugyanúgy szereti és barátjaként tiszteli a mindössze 4 kilós tacskót, mint kiskorában. 

Ottó, Liza és Kisliza

Egy szekszárdi kis családi gazdaságban is vannak hasonló barátságok. Ottó a ház őrzője óvja-védi pajtásait Lizát és annak kölykét Kislizát. A „farmon” a tyúkok is békésen kapirgálnak élükön Andrással, a gazdaságban elsőként kikelt kakassal.