0:00
/
Már a költözésre készül a könyvtár

Mozgalmas éven van túl az Illyés Gyula Megyei Könyvtár. Számos programot és eseményt tudhat maga mögött az intézmény.

Már volt rutinjuk az alternatív megoldásokban

Az év első felében nem igazán tudott nyitva tartani a könyvtár, de a helyzet a 2020-as év miatt nem volt ismeretlen számukra, így könnyen megoldást találtak a problémára; házhoz szállítással látták el az olvasókat könyvekkel. Nyár elejétől aztán már az intézményben is megindult az élet. Jobbnál-jobb programokkal kedveskedtek az érdeklődőknek. Nagy hangsúlyt fektettek a Kossuth-díjas író, Mészöly Miklós 100. születésnapjára is. Az ország több szervezetével együtt rengeteg programmal emlékeztek meg Szekszárd egyik leghíresebb szülöttjéről.

Nem csak irodalmi eseményekkel telt a 2021-es év

„A legfontosabb munkánk emellett az volt, hogy készülünk az új könyvtárba való beköltözésre.” – mondta Liebhauser János, az Illyés Gyula Megyei Könyvtár igazgatója.

A Tudásközpont várhatóan jövőre készül el, így a könyvtár dolgozói már tavaly elkezdtek készülni a költözködésre. Természetesen ezt a munkát idén is folytatják majd, illetve a 2022-es évben is rengeteg színes és érdekes kulturális programmal várják majd a látogatókat.

Különleges évfordulónak nézünk elébe

70 évvel ezelőtt hozták létre a megyei könyvtárakat minisztertanácsi rendelettel, Magyarországon 1952 előtt ugyanis nem voltak megyei könyvtárak. Liebhauser János úgy véli, az elmúlt évtizedek arról szóltak, hogy mennyire megkerülhetetlen ez a fajta formája a területi munkának.

„Szeretnénk méltón megünnepelni.” – jelentette ki a könyvtár igazgatója.

 

Kép: pixabay.com