Kezdőlap KORONAVÍRUS

Sapka, sál, Pfizer?

Már csak pár nap az időpontfoglalásig, utána kezdődik a 16 és 18 év közöttiek beoltása, akik kizárólag a Pfizer vakcináját kaphatják. Egy regisztráció és egy SMS választja el a tinédzser és felnőttkor előtt állókat, hogy időpontot tudjanak foglalni az EESZT rendszerén keresztül az oltásra. Miután ez megtörtént, a többi mondhatni gyerekjáték. Persze csak ha apa és anya úgy akarja, nélkülük ugyanis nem fog menni. Ugyanakkor a kiskorúaknál bonyolultabban zajlik a felkészülés, több kizáró ok is lehet, ami miatt valaki lecsúszhat az oltásról, hiába az elhatározás és akarat. De kezdjük az elejétől.

Mik az első lépések?

Egy érvényes regisztráció a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Utána a kizárólag arra jogosult korosztályt (16-18 év) értesítik SMS-ben. Ezután foglalható időpont az EESZT (https://www.eeszt.gov.hu/oldalvalaszto.jsp) felületén, ahol egy TAJ számot és egy születési dátumot megadva véglegesíthető a konkrét foglalás az oltás időpontjának és helyszínének kiválasztásával. Ha tanítási időre van már csak szabad időpont, az igazolt hiányzásnak számít. Szándékunk megerősítése után várjuk meg, míg a sikeres foglalásról a visszaigazoló email érkezik. Érdemes a szülőt egyébként mihamarabb bevonni vagy mindent együtt csinálni.

Mi az, amit magaddal kell vigyél az oltásra?

  • Személyi igazolvány
  • TAJ kártya
  • Lakcímkártya
  • Szülői beleegyező nyilatkozat (innen letölthető)
  • Visszaigazoló e-mail a sikeres időpontfoglalásról

FONTOS

A szülői hozzájáruló nyilatkozatot kitöltve, aláírva vigyük magunkkal az oltópontra, valamint a visszaigazoló email-ről se feledkezzünk el, ezt is nyomtatott formában szükséges felmutatni az oltópontnál. Enélkül ugyanis az oltópont meg fogja tagadni az oltás beadását.

Nem kell félnetek, jó lesz

Kiváncsi vagy, hogyan zajlik az oltás a Tolna Megyei Balassa János Kórházban? Mi regisztráltunk, beoltottak, részletesen elmeséltünk mindent, és már a védettségi igazolványunk is megérkezett.