Már több mint húszezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást. A statisztikák szerint, több mint 10 500 család már meg is kapta. A folyósított támogatások összege meghaladta a 17 milliárd forintot – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Az otthonfelújítási támogatás a kormány által elindított gazdaság-újraindítási akcióterv intézkedése.

Szépíteni, korszerűsíteni segít

Novák Katalin bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy a januárban elindított program azoknak a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő családoknak nyújt segítséget, akiknek már van saját otthonuk és azt szeretnék korszerűsíteni, szépíteni, felújítani.

Az otthonfelújítási támogatás azoknak segít, akik jobb körülmények között szeretnék nevelni a gyermekeiket

– fogalmazott a miniszter videóüzenetében. Egy legfeljebb hárommillió forintos vissza nem fizetendő támogatásról van szó, amellyel a felújításra kifizetett összeg felét lehet visszaigényelni.

Fürdő, konyha vagy tetőcsere?

Az otthonfelújítási támogatást és a hozzá kapcsolódó kölcsönt például konyha- vagy fürdőszoba-felújításra, tetőcserére, kerítésépítésre, új nyílászárókra, valamint napkollektor, napelem felszerelésére lehet költeni.

A támogatási igények egészen jövő év végéig benyújthatók. 

Ezt érdemes fejben tartani a szekszárdiaknak is.

fotó: pexels