Ma ünnepeljük a fagyi napját. A legegyszerűbb recept otthonra. Csinálj mézes fagyit házilag. 

Ma már mindennek lehet – s talán van is – napja, világdátuma. Miért lógna ki az emberiség egyik legizgalmasabb , ízbombája a fagyi?

Te gondoltad volna?

Az ünnep időpontja nagyon egyszerű okokra vezethető vissza. Május 8. Vagyis ötödik hónap. Bizonyára rájöttél. V, mint tölcsér és 8 mint két gombóc… persze szimbolikusan.

Ma már nagyon sokan készülnek e jeles napra új ízekkel, akciókkal. S mivel Szekszárdon többen is méhészkednek, így nem véletlenül választottuk a mézes fagyi receptjét. Próbáld ki!

Készítsd otthon!

370 ml sűrített tej
280 ml habtejszín
20 ml méz
5 db tojás
grillázs 
mandula

A tojássárgáját, tojásfehérjét vízgőz fölött addig keverjük, amíg habos állagú krémet nem kapunk. A tejet melegítsük fel, a mézzel együtt keverjük a tojásos masszához, majd kis lángon egy kissé főzzük át. Hagyjuk kihűlni. A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük a kihűlt tojásos masszához. Ha kész, tegyük egy műanyag tálba, és fagyasszuk meg. A fagylaltot tálaláskor csepegtessük le mézzel, és díszítsük grillázzsal vagy vágott mandulával.

Egészségedre!

fotó: pixabay