Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Esőmanók Egyesület autizmussal élő fiatal felnőttek csoportjának a közelmúltban lehetősége volt megismertetni a 3D nyomtatás minden titkát, hiszen 3D nyomtatós foglalkozást szerveztek a Esőmanók közösségi térben.

A program olyannyira érdekesnek tűnt, hogy néhány szülő is ott maradt a foglalkozáson velük, illetve volt két vendég érdeklődő is, közülük egy kortárssegítő is. Ahhoz képest, hogy az elején még úgy nézett ki, lehet a csoportból kevesen is tudnak részt venni a programon, végül alig fértek el.

„És nagyon hálásak vagyunk, hogy Tuzy Ibolya a hétvégéjéből időt szánt ránk, hogy bemutassa a 3D nyomtatáshoz használható szerkesztő programokat, a szeletelőt és hogy izgalmasabbnál izgalmasabb kinyomtatott tárgyat hozott el nekünk megmutatni. Mindig nagy öröm látni a fiatalokon, hogy mennyire felszabadultak, milyen széles mosollyal barátkoznak az új emberekkel közöttünk. És talán a legnagyobb öröm, hogy a legzárkózottabbak, akik eddig szinte meg se szólaltak, egyre aktívabbak, egyre többször szólnak társaikhoz, és egyre jobban vesznek részt a közösségi foglalkozásokon is.” – írja az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület a közösségi oldalán.

 

Képek: Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület