Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
A manók mindig jók!

Segítenek, utat mutatnak, bájosak. Többek között ezt is mondta Báràny László, amikor tiszteletét tette feleségével az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület szekszárdi bázisán.

Heimann Zoltán kapta az idei évben a Borászok Borásza díjat

Tiszteletére rendeztek gála estet Vitéz Attila ötlete alapján. Ezen a gála esten 3 palack Heimann bor került jótékonysági árverésre, melyből 2 palack nyertes licitjét Báràny László tette.

Az egyik palackra 500.000- Ft, a másik palackra pedig 1,5 millió forinttal licitált.

A rendkívüli összeg az Esőmanókhoz került. Az adományozóról sok mindent megtudhattak a jelenlévők. Bárány Lászlót Magyarország 50 leggazdagabb embere között tartják számon. A Báràny család több mint 100 éve foglalkozik baromfitenyésztéssel és 100% tulajdona a Master Good Kft-nek.

De most nem ez volt a legfontosabb

Hanem az, hogy Bárány László és családja segít. Jelen esetben a önzetlenségből és emberségből oly sokszor jelesre vizsgázott csapaton.

"Kicsi helyen, de annál nagyobb szeretettel és szívvel vártuk vendégeinket. Nagyon örültünk, hogy Bárány László és neje mellett elfogadták meghívàsunkat Heimann Zoltán és felesége, valamint Vitéz Attila is (ha jól hallottuk az ő felvetése volt hogy az Esőmanók támogatására történjen az árverés), hiszen mindannyiuknak mélységes hálával tartozunk."


Ezt olvashatjuk az Esőmanók közösségi posztjában.

"Ahogy hallhattuk a családjuk történetét, és ahogy arról is meséltek, hogy az egész családjuknak mennyire fontos hogy másoknak segítsenek…. Az amilyen módon, amilyen természetességgel beszélgettek velünk…. Ahogy szerették volna megismerni az autista gyerekeket…. Hogy még figyeltek arra is, hogy a jelen lévő két fiatal felnőtt autistával is beszélgessenek és még ajándékot is hoztak nekik…. Hogy a kis helyiségünkben az elfogyott levegőt és az egyre melegebb hőmérsékletet kedves mosollyal és őszinte, barátságos emberséggel viselték…. Az valami egészen hihetetlen volt."

Generációkon át segítenek

A bárány család ötödik generációja viszi majd tovább a hagyományokat. A Nagypapa – Bárány László – "nagypapa táborokat" szervez az unokáknak, mert mint mondja:

"fontos megismerniük, hogy az életnek nem csak napos oldala van…"

(Megszólalók: 1. Vitéz Attila, szervező, 2. Heimann Zoltán, Borászok Borásza, 3. Bárány László, adományozó, 4. Vizdár-Lőczi Gizella, elnökségi tag, Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület)