0:00
/
A 65%-ot közelíti a Zöld Város Program készültsége

A Liszt tér és a Luther tér közti sétányt a kivitelező már átadta zöldítésre, elkészült a múzeum környéke és a Luther téren is napokon belül végeznek az építési munkákkal.


„A Szekszárdi Szüreti Napok ideje alatt nem történt rendbontás, zökkenőmentesen folytatódhatott a munka. Köszönjük a lakosság türelmes hozzáállását”

– fogalmazott Hámori Szabolcs kivitelező, a HGT Invest Kft. ügyvezetője a helyszínen megtartott tájékoztatón.


„A héten a Wosinsky és a Kölcsey lakótelepeken kezdődnek a járdaépítések, ami a gyalogos közlekedésben okoz majd fennakadást, lesznek használhatatlan szakaszok. Ugyanerre kell számítani már most is az Augusz ház környékén, ahol a járdaépítés szintén elkezdődik.”

Van, ahol átadták a területet a zöldítésnek 

A belvárosban 20 ezer négyzetméternyi betonfelületet törtek fel a kivitelezők, helyére 15 ezer négyzetméter burkolt felület kerül, így a zöldövezet fél hektárral nő. A növények telepítésére az építési munkák után lesz lehetőség.

„A teljes érintett területen 137 lombhullató facsemetét, 9049 darab cserjét, 4845 tő évelő növényt és több mint 500 örökzöld csemetét ültetnek el. A terekre 184 különböző féle pad és ülőke, 88 darab kerékpártámasz és több mint 130 hulladékgyűjtő kerül, de lesznek piknik asztalok székekkel, napelemes kandeláberek, illetve játszóterek és fitnesz eszközök”

– tájékoztatott korábban Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere.

Ha a zoldvaros@szekszard.hu címen jelzed az elérhetőséged, közvetlenül megkapod a projekttel kapcsolatos tájékoztató anyagokat, továbbá a Hivatal a 74/999-313-as számon telefonon is nyújt felvilágosítást munkaidőben.