Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
A tánc mindenre is jó

Az egészséges táplálkozás mellett nagyon fontos a mozgás, a helyes életmód ahhoz, hogy a mentális és fizikai egészségünk is rendben legyen. Most kicsit maradjunk a mozgásnál.

Ha azt mondom edzés?

Legtöbbünknek a futás, labdajátékok vagy éppen a konditerem jut eszébe, holott van egy olyan mozgáslehetőség, ami ad még egy kis pluszt, nem kisebbítendő a felsorolt sportágak jelentőségét. Ez pedig a TÁNC. Minden mennyiségben.
Csillogó szemmel, megállás nélkül áradozott hobbijáról, mely a mindennapjait teszi ki. Munka és hivatás, pontosabban elköteleződés. Szalai Jennifer volt stúdiónk vendége.

„Már kislány koromban tudta a család, hogy nekem a tánc a mindenem. Később is ebben találtam meg azt a kommunikációs lehetőséget, mely segített kifejezni az érzéseimet.”

Jennifer mert nagyot álmodni és létrehozta az Origo Dance Studio-t, mely a tánc több műfaját kínálja az érdeklődőknek. 

A tánc egy művészeti és sportág, amely a test – jellemzően ritmikus, zenére történő – mozgásával fejez ki érzelmeket, épít társadalmi kapcsolatokat, de spirituális tartalommal is bírhat. A tánc az emberek közötti nonverbális kommunikáció eszközének is tekinthető.

Jennifer szerint is a lányok, nők az aktívabbak, holott a fiúk, férfiak erejére, személyiségére is szükség lenne.

„Talán a fiúk azt hiszik, hogy ciki a tánc, de ha valaki ellátogat közénk, hamar leomlik ez a fal benne. A tánc annyi mindenre jó.”

Kismamák is keresik és fogyókúrának sem utolsó

A szülés után természetes, hogy a hölgyek minél hamarabb szeretnék visszanyerni alakjukat, de Szalai Jennifer szerint ilyenkor a legfontosabb, hogy a babára figyeljen, hozzátette „ha a kismama szeretne táncolni és adatik rá lehetősége, akkor boldog lesz. S egy boldog anyuka, boldoggá teszi a babáját is.”

Kalóriaégetésben is sokat ad a tánc, így, ha beiktatod a hétköznapokba, bizony jót tesz a súlycsökkentésben is. 

„Nem tudok táncolni, botlábú vagyok!”

Talán ezt a mondatot hallotta legtöbbet, de gyorsan hozzáteszi: higgyük el, a tánc tanulható!”

(Megszólal: Szalai Jennifer)

(fotó: Origo Dance Studio Facebook oldala)