Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Billy Idol 1989-re szép sikereket ért el: Rebel Yell és Whiplash Smile című albumai nagy sikert arattak a rajongók körében és több országban is a lemezeladási listák élmezőnyébe kerültek, magánélete ugyanakkor rosszul alakult: kisfia anyja, Perri Lister ugyanis elhagyta őt, miután rájött, hogy Idol megcsalta. Az énekes ezután úgy döntött, elutazik kikapcsolódni és lazítani Thaiföldre egy jó barátjával, Harry Johnson-nal, a dolgok azonban hamar őrült fordulatot vettek.
 

"Szerettünk volna kikapcsolódni egy kicsit. Úgy terveztük, hogy ez a nyaralás az iszogatásról és a futó kalandokról fog szólni, de aztán rossz dolgok történtek. Egy idő után belefáradtunk a folytonos piálásba és megkértük az egyik taxisofőrt, hogy szerezzen nekünk kokaint. Egy kis időre eltűnt, aztán visszatért egy 15-20 centis fiolával. Meglepődtünk, mert a kokaint nem szokták így adagolni. A barátom beledugta az ujját, majd lenyalta róla a port és ekkor derült ki, hogy heroint kaptunk, méghozzá baromi erőset, amiből már egy egész kis adag is nagyon durva függőséget okozott.

Tudtuk, hogy valahogy muszáj csökkentenünk a hatását, mert egy 14 órás repülőút vár ránk, amit elég nehéz úgy teljesíteni, hogy közben még bennünk van a heroin. Szóval tennünk kellett valamit, hogy legalább ne szarjuk össze magunkat a gépen. Vettünk egy csomó mindent a gyógyszertárban, hogy félig-meddig helyre jöjjünk, de a gyógyszerek nagy része diazepám és nyugtató volt, amik elég rossz hatással vannak rám és teljesen kifordulok tőlük magamból. Erőszakos leszek és török-zúzók magam körül, ráadásul akkoriban súlyzóztam is, úgyhogy jó erőben voltam. Úgy rémlik, több hotelt is szétvertünk, mielőtt a thai hadsereg kivitt volna az országból egy hordágyon. "