A Szekszárdi Madrigálkórus hagyományos karácsonyi koncertjén, a Babits Mihály Kulturális Központban, december 22-én, 19:00 órakor ismét olyan különlegességet szólaltat meg, amivel eddig nem találkozhatott a közönség.

Meghatározó, de kevésbé híres

Egy középbarokk zeneszerzőt mutat be, aki Jean-Babtiste Lully mellett korának másik meghatározó francia zeneszerzője volt, de neve és művei valamiért több évszázadon keresztül, egészen a huszadik századig feledésbe merültek. Olyan híres művészekkel dolgozott együtt, mint Moliére, akinek több drámájához is szerzett zenés betéteket, de szép számmal születtek operái, miséi és egyéb egyházzenei alkotásai is. Zenéjében sikeresen ötvözte a francia és az olasz barokk stílusjegyeit, darabjain leginkább itáliai mestere, Carissimi hatása érződik. A híres Sainte-Chapelle zeneigazgatójaként hunyt el 1704-ben, Párizsban.

Ez a zeneszerző nem más, mint Marc-Antoine Charpentier.

Jobbágy Valér vezényletével most a 17. század második felében élő zeneszerző három műve is megszólal más egyebek mellett: egy 1692-ben íródott Troisiéme Magnificat, a Beatus Vir és a két adventi O Antifona.

A rendezvényre a belépés díjmentes, de regisztrációhoz kötött.