Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2023-ban is a Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szállítja el a kidobott fenyőfákat Pakson. A cég tájékoztatása szerint két héten keresztül, ezen belül hat napon zajlik a gyűjtés Paks hulladékgazdálkodási körzeteiben.

Vízkereszt vagy háromkirályok napja a karácsonyi ünnepkör zárónapja. A hagyomány szerint a karácsonyfákról ilyenkor kerülnek le a díszek. 

A Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai 2023-ban is útra kelnek és begyűjtik a fenyőket, január 9-én, 10-én és 11-én, 16-án, 17-én és 18-án lesz elszállítás, mondta Ferencz Péter, a Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. cégvezetője. Azt kérik, hogy lehetőleg díszek nélkül helyezzék ki a fenyőfákat a házak elé vagy a konténerek mellé. Ferencz Péter cégvezető azt mondta, hogy e tekintetben fegyelmezett a lakosság, az örökzöldeket mindig úgy helyezik ki elszállításra, hogy nem okoz plusz munkát a szolgáltatónak. 

A cég 2023-as hulladékszállítási naptára is elkészült, amely időben eljutott az érintett önkormányzatokhoz és a lakossághoz, de megtalálható az interneten is.