Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A medvék kifigyelték a fánkszállítót, majd amikor úgy látták, tiszta a terep, lecsaptak a járműben lévő édességekre.

Shelly Deano, a Joint Base Elmendorf-Richardson JMM Express üzletvezetője osztotta meg, hogy a sofőr általában nyitva szokta hagyni az ajtókat, amikor megáll a bolt előtt áruszállítás céljából, ám ezúttal egy anyamedve és egyik kíváncsi kölyke is a környéken jártak.
A két medve kifigyelte a fánkszállító furgont, majd amikor látták, hogy tiszta a terep, bemásztak a furgonba és gondolkodás nélkül lakmározni kezdtek a fánkokból és a süteményekből.

Noha Deano dörömbölni kezdett a furgon oldalán, jelezve a medvéknek, hogy ideje távozni, az édesszájú állatok 20 perc és rengeteg sütemény elfogyasztása után sem igazán kívántak távozni.

Deano megosztotta:
„Dörömböltem a furgonon, de nem mozdultak. Hallottam, ahogy feltörik a csomagokat, meg mindent. Úgy éreztem, hogy egyszerűen nem is érdekli őket.”

Miután nem sikerült a dörömböléssel elijeszteni a medvéket, a közeli katonai bázis biztonsági szolgálatát hívták segítségül, akik végül szirénákkal elijesztették őket. Kissé csalódottan kiszálltak a furgonból, majd komótosan a kisbolt és a közeli benzinkút körüli területen mászkáltak, míg végül visszamentek az erdőbe.