Pályázhatnak a falusi kisboltok működési költségeik támogatására. Minden üzlettulajdonos pályázhat, aki 2000 fő alatti településen működtet olyan kisboltot, ahol jellemzően napi fogyasztási cikkeket, alapvető élelmiszereket értékesítenek. Vagyis a Tolna megyei települések is pályázhatnak a támogatásra, amennyiben megfelelnek a kiírásnak. 

Üzletenként 1 millió és 3 millió forint közötti az elnyerhető támogatás mértéke

A támogatás egyszeri, egyösszegű, száz százalékban előfinanszírozott, vissza nem térítendő, önerőt nem igényel.
Elszámolható a munkabér

„Az orosz-ukrán háború és az arra válaszként adott, elhibázott brüsszeli szankciós politika komoly gazdasági kihívások elé állította az egyébként is tőkeszegény és versenyhátrányban lévő falusi kisboltokat, a kormány ezért úgy döntött, hogy további segítséget nyújt számukra annak érdekében, hogy a Magyarország legkisebb településein élők számára is biztosított legyen a mindennapos élelmiszerellátás”

– közölte Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a sajtóval. A pályázat keretében elszámolhatók a működéssel összefüggő költségek, például az üzletben foglalkoztatott munkabére, a munkáltatói közterhek, a bérleti díj és a rezsiköltségek is. 

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Nemzetpolitikai Informatikai Rendszerén keresztül lehet benyújtani január 31-ig – áll a közleményben.