5 hónap
A Guns N' Roses egykori gitárosa, Ron "Bumblefoot" Thal a Rockin' Metal Revival-nek adott interjút, amelyben egy olyan sztorit is felidézett, ami az abszurditása miatt A turné (This Is Spinal Tap) című filmben is megállná a helyét.
 

 

"Egyértelműen a 2011-es brazíliai Rock In Rio fesztiválos koncertünket mondanám. Szakadt az eső és a színpadon is állt a víz. Hiába próbáltak eltüntetni, így is majdnem az effektpedálokig ért és a pirotechnika sem működött rendesen miatta. A bőröm és a gitárom is annyira vizes volt, hogy úgy éreztem, mintha egy csúszós lufin kellene játszanom. Aztán az első sorban megláttam egy lányt egy Star Wars-os rohamosztagos sisakkal a kezében. Rögtön el is kértem tőle, de ahogy felvettem, éreztem, hogy nem lesz könnyű levenni, mivel a sok víz miatt szinte szó szerint hozzáragadt az arcomhoz és be is párásodott, úgyhogy semmit sem láttam.
 
Ekkor még csak a buli elején jártunk és rohamosan közeledett a Welcome To The Jungle ikonikus szólója. Éreztem, hogy ennek nem lesz jó vége. Valahogy sikerült feltolnom a sisakot a szemem fölé, de ahogy bólintottam egyet, megint visszacsúszott. Nem maradt más választásom: kénytelen voltam kihagyni néhány hangot a szóló közepén, hogy megszabaduljak a sisaktól. Pár másodpercről beszélünk, de másnap százával kaptam a dühös e-maileket emiatt Brazíliából. Sokan konkrétan halálosan megfenyegettek, amiért tönkretettem az életüket azzal, hogy elszúrtam ezt a szólót. Azóta 12 év telt el, de időről időre a mai napig érkezik egy-egy mail azzal a fotóval, amikor a sisakban állok a színpadon és csak annyit írnak hozzá, hogy 'hahaha'. Szóval azt hiszem, ez tényleg egy elég szürreális élmény volt."