1 hónap

Nehéz terep várta vármegyénkben a Belügyi dolgozókat. Első alkalommal biztosított helyszínt a BM Országos Terepfutó és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Pontszerző Terepfutó Bajnokságnak a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


A Szekszárdon április 17-én megtartott országos bajnokságot a Magyar Rendészeti Sportszövetség, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösen rendezte meg a Szekszárd közelében fekvő Sötétvölgyi Gyermektábort körülölelő erdőben.


A BM Országos Terepfutó és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Pontszerző Terepfutó Bajnokság védnöki feladatait az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, dr. Kovács Antal olimpiai bajnok sportoló vállalta, aki 1992-ben Magyarország első olimpiai és első világbajnoki címét szerezte meg judo sportágban.

A versenyt a Magyar Atlétikai Szövetség szabályai szerint bonyolították le, ötvenkettő belügyi, ezen belül tizennyolc katasztrófavédelmi szervezettől összesen mintegy ötszáznyolcvannyolc sportoló érkezett az ország minden tájáról.

Gyurkovics János, Szekszárd Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg a sporteseményt. Majd a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálat Oktatási Főosztály és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont főosztályvezetője, Ördög István tűzoltó ezredes szólt a nevezőkhöz. Végül dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a házigazda Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója lelkesítette a rajthoz állókat. 

A bajnokságon a Belügyminisztérium és a belügyi szerveknél dolgozók, valamint a belügyi oktatási intézmények tanulói is részt vettek.

A futók különböző korcsoportokban két, három, négy és hat kilométeres távon indultak. A szeszélyes áprilisi időjárás mellett változatos terepviszonyok fogadták a futókat. 

A verseny zárásaként a Magyar Rendvédelmi Sportszövetség elnöke, dr. Varga Péter rendőr dandártábornok méltatta a versenyzők elszántságát és kitartását.

A legeredményesebb belügyi csapat a Terrorelhárítási Központé, míg a legjobb katasztrófavédelmi csapat a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságé lett.

A további eredmények itt >>>

(Fotó: Szőke Péter (BM OKF)