Közel egy liter amfetaminolajat foglalt le a KR NNI pécsi egysége egy 45 éves pincehelyi lakostól. A külföldről hazahozott, flakonokba rejtett folyadékból mintegy 7000 adag – közel 25 millió forint értékű – kábítószert tudott volna előállítani.

A férfit a bíróság letartóztatta

Május 26-án hajnalban pincehelyi otthonában ütöttek rajta a férfin.

Épp akkor, amikor Hollandiából hazaérve, bérelt kocsijával leparkolt a háza előtt.

Elfogása után a nyomozók a Tamási Rendőrkapitányság munkatársainak a segítségével mind az általa használt gépkocsit, mind az ingatlanát átkutatták. Az autóból több grillgyújtós műanyagflakon került elő, benne összesen 1 liter folyadékkal, ami a gyorsteszt alapján amfetaminra adott pozitív jelzést.


Ezen túl a rendőrök a kocsiban találtak még egy fehér porral teli kis tasakot is, míg a lakásban különböző helyeken további ismeretlen fehér port, illetve folyadékot is, de előkerültek még a kábítószer adagolásához szükséges különböző eszközök is, úgymint mérleg, illetve simítózáras nylontasakok is.

Jelentős mennyiségnek számít

A flakonokban lévő olajos folyadékból amfetamin és 1-PEA volt kimutatható, amik kábítószernek minősülnek. Így a férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásával gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Az akcióval a KR NNI mintegy 7000 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg. Az 1 liter amfetaminolajból ugyanis a reális számítások szerint ennyi adagot tudott volna előállítani a férfi. S a feketepiacon közel 25 millió forintot tudott volna rajta keresni.            

A 45 éves pincehelyi férfit, aki ellen bírósági szakban – kábítószer-kereskedelem és ittas vezetés miatt – szintén büntetőeljárás van folyamatban, a Szekszárdi Járásbíróság 2023. május 28-án letartóztatásba helyezte.

A nyomozók vizsgálják, hogy a férfi kitől szerezhette be a drogot, illetve milyen vevői körnek értékesítette volna azt tovább.