A SYNLAB, Magyarország és Európa vezető labordiagnosztikai szolgáltatója, egy hiánypótló segítséggel állt elő azok számára, akik 30 év felett döntenek gyermekvállalás mellett. Az új kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a későbbi gyermekvállalás egyedi kihívásaira, és segítsen azoknak, akik életük ezen fontos szakaszába lépnek.

 

Az elmúlt évtizedekben az átlagos életkor jelentősen kitolódott, amikor az emberek gyermeket vállalnak. A tanulás és karrierépítés hosszabb időt vesz igénybe, és a párkapcsolatok dinamikája is megváltozott. Ennek eredményeként sok párnak csak 30 év felett jut eszébe a családalapítás. Ez a tendencia Magyarországon is tapasztalható volt, ahol az átlagos életkor az első szülésnél már meghaladja a 29 évet.

Póda Tamás, a SYNLAB kereskedelmi és marketingigazgatója hangsúlyozza, hogy 30 év felett a fogamzóképesség természetes módon csökkenhet. Ezért kiemelten fontos az alapos kivizsgálás és az életmód megfelelő módosítása a gyermekvállalás előtt. A tudatos életmódváltás legalább három hónappal a tervezett fogantatás előtt ajánlott, ideértve az egészséges étkezést és a káros szenvedélyek elhagyását.

A SYNLAB által javasolt kivizsgálás átfogó képet ad az egyének egészségi állapotáról a gyermekvállalás szempontjából. A vérvizsgálatok és hormonvizsgálatok segítenek az esetleges hiányosságok azonosításában, és lehetővé teszik az időben történő beavatkozást vagy kezelést. Emellett STD-szűrés is ajánlott mindkét partner számára, mivel egyes fertőzések meddőséget vagy más komplikációkat okozhatnak.

A gyermekvállalás előtti hónapokban a magzatvédelem kulcsfontosságú. A megfelelő vitaminok szedése csökkentheti a fejlődési rendellenességek kockázatát. A D-vitamin, B12 és folsav szintjének vizsgálata ajánlott az egészséges fogantatás érdekében.

Póda Tamás kiemeli, hogy az életmódváltás és az egészséges életmód alapja a sikeres gyermekvállalásnak. Fontos azonban figyelembe venni, hogy a fókusz nem csak az eredményen, hanem az eljutáson is kell, hogy legyen. A SYNLAB nemcsak a szükséges szűréseket biztosítja, hanem támogatja az életmódváltást és a sikeres családalapítást.

A SYNLAB által nyújtott útmutató hangsúlyozza a későbbi gyermekvállalás egyedi kihívásait és a sikeres családalapítás kulcsfontosságú lépéseit. Az alapos kivizsgálás és az egészséges életmód megteremtése lehetővé teszi, hogy a 30 év feletti párok is boldog és egészséges családot hozzanak létre. A SYNLAB szakértői segítséget nyújtanak azoknak, akik ezen az úton járnak, és biztosítják, hogy mindenki számára elérhető legyen a sikeres gyermekvállalás lehetősége.