Huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a Gemenc Hangja országos énekversenyt Szekszárdon.

Külföldről is érkeztek

A Tücsök Zenés Színpad Egyesület és a Babits Mihály Kulturális Központ népszerű megmérettetésén negyvennyolc versenyző indult az országból és külföldről. A közönség és a zsűri hatvannégy produkciót hallhatott.

Három kategóriában indulhattak a versenyzők

A versenyzők három korcsoportban – gyermek, ifjúsági és felnőtt – és három kategóriában (popdal, musical és duett) mérték össze tudásukat. A szakmai zsűri elnöki tisztét Nagy Anikó Jászai-díjas színész, énekesnő, énekművész látta el, tagjai Pintér Gabriella énekművész-tanár, Ábrahám Zsolt zeneszerző-énekes és Pecze István tombitaművész, a Szekszárd Big Band művészeti vezetője voltak. A szakmai zsűri mellett társadalmi és diákzsűri is jelen volt. Gonda Mária, a Babits kulturális központ igazgató-helyettese, Baloghné Szomorú Erzsébet a Tücsök Zenés Színpad Egyesület titkára, Venter Mariann, a Tolnai Népújság szerkesztője és a Tücsök egyesület szólistái: Zilai Janina, Istlstekker Ivett, Tass Gergő és Mészáros Roland.

A Gemenc Hangja 2022-ben a gyermek kategóriában Pintér Zsófia Sára (Pécs), az ifjúsági kategóriában Takács Fanni (Budapest), a felnőtt kategóriában pedig Takács András (Budapest) lett. Két szekszárdi fiatal is egy-egy díj gazdája lett. Gyarmati Jázmin, aki a szekszárdi önkormányzat Kultúra, Civil Szervezetek és Marketing Bizottságának különdíját, valamint Csillag Jasmin, aki a Horfer Serleg különdíját kapta.