Tény, hogy a testünket és az agyunkat is táplálnunk kell, hogy megfelelően működjenek.

Nem egyszerű feltárni a témát

A területen fellelhető kutatások többségének a problémája azonban az, hogy nehéz rámutatni a pozitív gondolkodás és az egészséges táplálkozás közötti összefüggésekre, valamint arra, hogy milyen hatással van egyik a másikra. Az emberek többsége jogosan teszi fel a kérdést, hogy a kiegyensúlyozatlan táplálkozás hat-e negatívan a gondolkodásunkra, vagy a negatív gondolkodásunk miatt étkezünk rosszul?

Az elfogyasztott tápláléknak kiemelkedő hatása van az agy és a test működésére, és még a hangulatunkat is befolyásolja, hogy mit eszünk. Ma már bizonyított tény, hogy a mentális betegségek és a nem megfelelő táplálkozás között szoros összefüggés van.

A helyzet persze erősen függ az egyén helyzetétől, környezetétől, neveltetésétől, személyiségétől és más tényezőktől, mindezek egy halmazba téve képeznek egy egyedi esetet.

A helytelen étkezési szokások kialakulásával az érintett személy lassan és fokozatosan csökkenti szervezete ellenálló, védekezési és regeneráló képességét. Ha pedig egészségtelennek érzi valaki magát, nagy esély van arra, hogy felboruljon a mentális egyensúlya és mókuskerékben találja magát, amiből nehezen tör ki.

Elengedhetetlen a helyes étrend és a mentális egészségünk karbantartása is

Tehát a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás és a mentális egészségünk elválaszthatatlan, kiegészítik egymást, egyik húzza vagy tolja a másikat. Éppen ezért nagyon fontos saját mentális higiéniánknak időt szentelni, csakúgy, mint a testi higiéniánknak.

 

Kép: twitter