Két szekszárdi egyesület a szervezője a 2021.08.09-14. között az IFAA égisze alatt zajló 3D Íjász Világ- és Európa Bajnokságnak.

A verseny lebonyolításában jelentős része van az Alisca Nyilai Íjász Egyesületnek és a Tolnai Tájak Íjász Egyesületnek.

Rengeteg munkával jár a verseny

A két egyesület tagjai építik fel a pályákat, szervezik a vendéglátást, ők bonyolítják a verseny menetét és intézik az összes ezzel járó papír munkát is.

Külön elismerést érdemelnek ezek az emberek, mert 10 napon keresztül fogják állni a sarat, építenek, bontanak, szerveznek, vendégül látnak egyszerre.

"Sötétvölgy kiváló helyszíne lesz a világeseménynek, ami biztató a rendezés szempontjából. A megméretés komoly kihívás elé állítja a várost – a segítőkkel együtt körülbelül ezer résztvevő érkezik a tolnai megyeszékhelyre –, de mint minden más eseménynek, úgy a vb-nek is profi házigazdája szeretne lenni a város."

– nyilatkozott Ács Rezső.

A verseny menete

A 3d szakágban az íjászok méretlen távról lőnek különböző vadon élő állatokat formázó célpontokra az erdőben. Az első három napon öt, természetes helyszíneken felállított pályákon a selejtezőket rendezik, majd a korosztályok, nemek, íjkategóriák legjobb hat versenyzője a városi sportcsarnok mellett a döntőben méri össze ügyességét, pszichés felkészültségét. Az ő küzdelmüket a közönség is figyelemmel kísérheti majd.

12 ország, 600 résztvevő

Ausztria, Csehország, Németország, Dánia, Horvátország, Olaszország, Románia, Szerbia, Svédország, Szlovénia, Szlovákia és Magyarország íjászai mérik majd össze erejüket a Bajnokságokon, ugyanis ezen országok 600 versenyzője nevezett a megmérettetésre.

Szekszárdi versenyzők a nevezők között

A két szervező egyesület (Alisca Nyilai Íjász Egyesület és Tolnai Tájak Íjász Egyesület) tagjai közül sokan ott lesznek a versenyzők között. Kevesen vettek részt eddig ilyen nagy megmérettetésen.

Kívánunk nekik jó időt, szerencsés találatokat!