A kormány is úgy lehet vele, hogy a tehenek se maradjanak ki a jóból.
Az indiai kormány állatjóléti osztálya felhívást intézett a polgárokhoz, hogy idén a Valentin-napot ne a romantika ünnepeként, hanem a “tehénölelés napjaként” ünnepeljék, hogy ezáltal is népszerűsítsék a hindu értékeket.

Az indiai állatjóléti hivatal szerdán közölte, hogy “a tehenek megölelése érzelmi gazdagságot hoz, és növeli az egyéni és kollektív boldogságot”. A hívő hinduk, akik a teheneket szentként tisztelik, azt mondják, a nyugati ünnep teljesen ellentétes a hagyományos indiai értékekkel.
Ezt nyomatékosítva az elmúlt években a keményvonalas hinduk üzleteket razziáztak meg, kártyákat és ajándékokat égettek el, és kézen fogott párokat üldöztek ki éttermekből és parkokból, mondván, hogy a Valentin-nap a promiszkuitást (szexuális partnerek gyakori váltogatása -a szerk.) segíti elő.
A fiatal, művelt indiaiak vallástól függetlenül jellemzően azzal töltik az ünnepet, hogy parkokban és éttermekben tolonganak, ajándékokat adnak egymásnak és partikat tartanak, hogy úgy ünnepeljék a Valentin-napot, mint bármely más indiai ünnepet.

A tehén pedig régóta beágyazódott a hindu pszichébe, és sokan mélyen tisztelik, hasonlóan saját édesanyjukhoz. India legtöbb államában betiltották a tehenek levágását is, most pedig az állatjóléti bizottság felhívásában arra kéri az embereket, hogy február 14-én menjenek ki és öleljék meg a teheneket.