Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

 A 75 éves Huw Evans Whitland központjában át akart kelni egy úton, ahol egy elszabadult tehénnel találta szemben magát, ami végzetesnek bizonyult.

Huw Evans súlyos sérüléseket szenvedett a carmarthenshire-i Whitlandben. Épp az úttesten ment át a város központjában, amikor a hivatalos dokumentumok alapján egy „rendkívül izgatott” tehénnel került szembe.
 

A közeli piacról megszökött tehén megtámadta a férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a cardiffi Walesi Egyetemi Kórházban hat nappal az incidens után életét vesztette. A tehén a Whitland Martból szökött meg, miközben leterelték egy pótkocsiról.

A férfi tragikus halálának kivizsgálására szerdán került sor a llanelli városházán: az illetékesek elmondása szerint a tehén a főúton futott lefelé a Whitland központjába, nem messze a piactól, ahonnan megszökött, s bár a járókelők próbálták megállítani, végül megtámadta a férfit.

Ezt követően az állat a közeli vasúti sínekre jutott, ami miatt még a vonatközlekedést is le kellett állítani, végül pedig egy mezőre futott, ahol elaltatták.

 

Kép forrása: Stockfoto