Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A klasszikus játék adott ihletet a rabló fegyveréhez, melyet állítólag ő maga alakított át, hogy aztán segítségével kiraboljon egy kisboltot.

A GameSpot értesülései szerint letartóztattak egy férfit, aki a héten a Duck Huntból ismert pisztoly testre szabott változatát használta egy kisbolt kirablására: a helyi WBTV információi szerint a 25 éves David Joseph Dalesandro a dél-karolinai Sharonban található Sharon Kwik Stopot rabolta ki nemrég egy feketére festett NES Zapperrel.

A hatóságok közlése szerint Dalesandro maszkot, parókát és kapucnis pulóvert viselt a rablás során: a gyanúsított a személyzetre emelte a hamis fegyvert, majd pénzt követelt, végül pedig 300 dolláros (104 ezer forint) zsákmányával elmenekült a helyszínről.

Nem sokkal később azonban egy közeli Dollar General üzletben találtak rá, a Duck Hunt pisztollyal a nadrágjában. A férfit letartóztatták, majd a York megyei fogdába vitték.

A fiatalember nagy rajongója lehet az 1984-ben debütált Duck Hunt című játéknak, melyben a játékosok az úgynevezett NES Zapper pisztollyal kacsákra és más célpontokra lőttek.

Noha a Duck Huntnak soha nem készült folytatása, 2014-ben kiadták Wii U-ra. Érdekesség, hogy az eredeti NES Zapper pisztoly kompatibilis volt a Wild Gunman és a Hogan’s Alley játékokkal is.