Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Kultúra

Két év múlva nyithat a tudásközpont

3 év

Élettel teli térré válhat a most még kieső volt szekszárdi laktanya területe. Tudásközpontot kapnak a szekszárdiak. Hamarosan a buszpályaudvarhoz közei helyszínen épület komplexum magasodik majd.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata a Modern Városok Program keretében kezdeményezte az új interaktív könyvtár és levéltár kialakítását.

4 milliárd támogatás

Kormányzati forrásból eddig több, mint 4 milliárd forint támogatást biztosítottak a beruházáshoz. Az Önkormányzat a beruházás előkészítését, tervezését 2017-ben elindította. A beruházás állami tulajdonú ingatlanon valósul meg. A megvalósítást a Beruházási Ügynökség végzi.

A ZÁÉV ajánlata nyert

A közbeszerzési eljárást 2020. november és 2021. február között lefolytatták.  A legalacsonyabb árat tartalmazó ajánlatot a ZÁÉV Építőipari Zrt. ajánlattevő adta, valamivel több, mint bruttó 7 milliárd 300 millió forinttal. A beruházás megvalósításához szükséges többlettámogatás a Kormány döntését követően biztosítható.

2023 nyarán nyitás

A teljesítési idő 600 naptári nap. A munkálatok 2023. februárban befejeződhetnek. A szükséges eszközbeszerzések, próbaüzemek, valamint a költözést követően az új szekszárdi tudásközpont – a jelenlegi ütemezés szerint – 2023. nyarán megnyílhat.