Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Lassan megtelnek a szállodák húsvétra

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az előfoglalások 17 százalékkal nőttek az előző évhez képest a négynapos hosszú hétvégére. 

A Szállás.hu adatai szerint akadnak olyan népszerű szállások, amelyek már most teltházasok az ünnepi időszakra, de azért nem kell aggódni, bőven vannak még szabad helyek.

A foglalások 29 százaléka apartmanba, 27 százaléka hotelbe, 25 százaléka vendégházba, 14 százaléka panzióba és 5 százaléka egyéb típusú szálláshelyre szól. Egy embernek éjszakánként átlagosan 11 540 forintot kell fizetnie, ami csaknem 19 százalékos drágulás tavalyhoz képest – közöle a szállásfoglaló oldal.  

Eger, Gyula, Hajdúszoboszló, Pécs és Nyíregyháza a magyarok legkedveltebb úti célja a tavaszi szünetben, emellett Hévíz, Szeged, Zalakaros, Sopron és a főváros ajánlatai a legkeresettebbek a Szallas.hu oldalán.

Mivel tavaly május elseje vasárnapra esett, így nem tudják pontosan összehasonlítani az idei foglalási szintet az előző évivel, de egy átlagos tavalyi májusi hétvégéhez képest is számottevő, 3,5-szörös a növekedés. Május végén a pünkösd is utazásra kínál lehetőséget, a tavalyi előfoglalások több mint dupláját rögzítették eddig a vendégek. Az utazók már a nyári vakációval is foglalkoznak: az eddig beérkező foglalásoknál 40 százalékos a növekedés a 2022 hasonló időszakáig megtett előfoglalásokhoz képest.

Azok a partnerek, amelyek a rezsi emelkedése miatt a télre bezártak, de korábban egész évben nyitva voltak, már szinte mind újra üzemelnek márciusban. Közülük csak azok a szállodák nem nyitottak még ki, amelyek nagyobb beruházást valósítanak meg. A felújítók zömében modernizálták a szobákat és a közösségi tereket, sokan energetikai korszerűsítést hajtottak végre és számos helyen a wellness-részleg is megújult az elmúlt hónapokban – fogalmaz a Szállás.hu közleménye.

Illusztráció: pixabay.com