11 órakor született döntés. A Tolna Vármegyei Főügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte annak a 42 éves férfinek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint megölte a 43 éves bátyját.

Amit tudni lehet

A gyanúsított és testvére közös háztartásában éltek. Múlt hét péntekét megelőzően a gyanúsított eddig tisztázatlan okból otthonukban egy kb. 80 cm hosszúságú farúddal fejbe ütötte a sértettet.

Az elszenvedett sérülések miatt a sértett az életét vesztette.

A gyanúsított a sértett holttestét ezután zsákba, majd az udvaron egy gödörbe helyezte, amelyet ruhákkal, ágyneműkkel és földdel fedett be.

Nem találták az ismerősök

A sértett eltűnése miatt az ismerősei bejelentést tettek a rendőrségre. Az augusztus 18-án tartott rendőri ellenőrzés során a férfi felfedte, hogy hová rejtette testvére holttestét.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a férfit emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, amely bűncselekményt a törvény 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A bűncselekmény jellegére, a nyomozás érdekeire, valamint a gyanúsított és az eljárásban érintett többi személy viszonyára figyelemmel a főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel álláspontja szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedésnek mind az általános, mind a különös feltételei is fennállnak.

A járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.


Gyanúsított a 42 éves férfi. Augusztus 18-án a délutáni órákban bejelentés érkezett a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságra, hogy egy helyi férfit már több, mint egy hónapja nem láttak. A tamási rendőrök az eltűnt lakóhelyén gyanús körülményeket tapasztaltak, ezért a tolna vármegyei rendőrök szemlét tartottak.

 Az esti órákban egy férfi holttestét ásták ki a földből.

A helyszínre igazságügyi orvosszakértő is érkezett. A holttest azonosítása folyamatban van. A nyomozók ellenőrizték az eltűnttel egy lakcímen élő testvérét, aki elismerte, hogy korábban egy szóváltást követően bántalmazta bátyját, akit az udvarukban elásott. A házban élő 42 éves férfit elszámoltatták, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán emberölés bűntett gyanúja miatt rendeltek el nyomozást, a meggyanúsított férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.