0:00
/
Megnyitották a szezont az atléták

Április 22-én, szombaton rendezte a Szekszárdi Sportközpont atlétikai szakosztálya szezonnyitó versenyét. Szinte minden atléta rajthoz állt, hogy letesztelje hol tart a felkészülésben. Az igazolt versenyzők jó mezőnyökben mérhették fel erejüket, hiszen U14-től felnőttig 248 nevezés érkezett a különböző versenyszámokban.

A verseny a Nemzetközi Atlétikai Szövetség versenynaptárában is szerepelt, így az eredmények az aktuális világranglistákra is felkerültek. Horvátországból, Eszékről is érkezett három dobóatléta edzője kíséretében, így a verseny valóban nemzetközivé vált, emellett további 20 szakosztály indította versenyzőit a szekszárdi atlétika pályán.

„A fedett pályás szezonban például a spinterek 100 méter helyett 60 métert futnak, az ugrószámokat mind meg tudjuk rendezni, a gátfutásban is 61 méteri gát van. Bent a fedett pályán egy körkép 200 méter, kanyarfutásnál például egy 400 méteren nem két kanyar van, hanem 4 kanyar és szűkek a kanyarok, ott nem lehet olyan gyorsan futni. A dobószámok közül csak a súlylökés az, amit bent meg tudnak rendezni. (…) Meg hát az időjárás. Bent a fedett pályán nincs szél, nincsenek nehezítő, vagy segítő körülmények, hátszél vagy szembeszél. Itt azért már az elemekkel is meg kell küzdeni az atlétáknak.” – sorolja a két szezon különbségeit Scherer Tamás, az atlétikai szakosztály vezetője.

 

Képek: szekszardisport.hu