Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Megújult és kibővült a makói Hagymatikum

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A megújult és kibővített makói Hagymatikum gyógyfürdő átadó ünnepségét 2024. március 24-én vasárnap tartották.

A 12 milliárd forintos fejlesztés megduplázta a tizenkét éve megnyílt fürdő kapacitását. A csaknem 2500 négyzetméteres új épületben családi és élményzóna, 12 méter magas csúszdatorony várja a vendégeket.

A Makovecz Imre tervei alapján épült Hagymatikum hazánk és valószínűleg az egész világ legszebb termálfürdője – jelentette ki miniszterelnök az ünnepélyes átadón

Turi Attila, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke közölte, hogy Makovecz Imre épületei meghatározzák Makó arculatát. Felidézte, hogy Makovecz Imre a Hagymatikum 2012-es megnyitóját már nem élhette meg, halálával életműve azonban nem zárult le, olyan gazdag szellemi örökséget hagyott ránk, melyet kötelességünk tovább éltetni.

A Fehérép Kft. kivitelezésében megvalósult 12 milliárd forintos költségvetésű fejlesztés megduplázta a tizenkét éve megnyílt fürdő jelenlegi kapacitását. A csaknem 2500 négyzetméteres új épületben családi és élményzóna, 12 méter magasból induló fedett csúszdákkal ellátott csúszdatorony várja a vendégeket. Emellett részben fedett gyógyvizes medencével, beépített medencebárral és napozóteraszos nyári öltözővel bővült a fürdő, és megújultak a zöldfelületek is.

A fürdő különlegessége az Makovecz Imre rajzai alapján készült a mitikus Atlantisz világát megidéző részleg, ahol egyedi szoborcsoportok, fényjátékok is elkápráztatják a látogatókat..