Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Szökni próbáltak a fogvatartottak Győrben

Egy letört ágylétra darabjával akarták kibontani zárkájuk falát fogvatartottak Győrben – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-vel. 
 

Makula György ezredes, a kommunikációs főosztály vezetője elmondta: vasárnap hajnalban észlelte a felügyelet, hogy a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik zárkájában a fogvatartottak megrongálták a zárka falát egy letört ágylétra darabjával, hogy így szökjenek meg a börtönből. ?

A zárka az épület második emeletén volt, közel 10 méter magasan. Valószínűleg arra már nem gondoltak az elkövetők, hogy ha esetleg átjutnak a falon, miként jutnak le a biztonsági elemekkel ellátott épületen – tette hozzá. ?Makula György elmondta: a börtön az ilyenkor alkalmazott szakmai protokoll alapján a szükséges intézkedéseket megtette, a parancsnok pedig feljelentést tett a rendőrségen.

Az ezredes emlékeztetett, a győri fogvatartott legutóbb 2017 szeptemberében, kihallgatása után szökött meg a Győri Járásbíróság udvaráról. Őt ezért jogerősen két év két hónap fegyházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Győri Törvényszék.