Kezdőlap TOLNA Tolna - Közélet

Ne feledd a tilalmat!

Teljes terjedelmében égett egy tárolóként használt 25 négyzetméteres melléképület, valamint a környezetében található gyümölcsös mintegy 150 négyzetméteren péntek délelőtt Pakson, a Dunaföldvári úton. A paksi hivatásos tűzoltók vonultak.

Villanyoszlopot döntött ki egy személyautó szombat reggel Csibrákon, a Fő utcában. A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos és a kurdi önkéntes tűzoltókat riasztották. A sofőrt a mentők kórházba szállították.

Fontos!

Augusztus 27-én 00:00 órától tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe az egész országban. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

A nagy hőségben a növényzet is szárazabb, könnyebben meggyulladhat. Idén 88 alkalommal vonultak vármegyénk tűzoltói szabadtéri tüzekhez.

A 31 hektárnyi – nagyságrendileg 45 focipályának megfelelő – területen keletkezett tüzek oltásához 137 fecskendőt riasztottak.

A dohányzó autósok ne dobják ki az égő cigarettacsikket az autóból, mert az út menti száraz növényzet nagyon könnyen meggyulladhat.

(fotó: pexels)