Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét megnyitotta kapuit a szakképzés iránt érdeklődők előtt a Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium. 

Végzős általános iskolásokat vártak az eseményre

A január 13-án megtartott nyílt napra nem csak a pályaválasztás előtt álló nyolcadik osztályos tanulókat és szüleiket várták, hanem azokat is, akik idén érettségiznek, de azt követően még szakmát szeretnének tanulni, vagy idén szereznek szakmát, de szeretnének még egyet. A megjelenteket Juhász Gábor igazgató köszöntötte és látta el általános információkkal, majd Jeszenka Ildikó szakmai igazgatóhelyettes és Borbás Tamás általános igazgatóhelyettes tájékoztatta a szakmai és a technikumi oktatásban rejlő lehetőségekről.

Nagyon népszerű volt a gépészet 

A szakmák tanműhelyei is nyitva álltak a látogatók előtt, de a közismereti tantárgyak oktatásáról is informálódhattak. Többen a Specializált gép-és járműgyártás ágazat iránt érdeklődtek, voltak, akik a kozmetikai tanműhelybe látogattak el, mások az okostanteremben az informatikai oktatásról szerettek volna többet megtudni vagy éppen a Gépészet ágazat egyik tanműhelyében néztek körül.

Honvéd kadétokat is várnak 

Mindezzel párhuzamosan zajlott a rendész és a honvéd kadét regisztrált jelentkezők számára a motivációs beszélgetés, valamint a fizikai szintfelmérés. Az iskola tornatermében helyből távolugrás, függeszkedés, fekvőtámasz, valamint felülés várt rájuk. Ugyanakkor tanulóktól, oktatóktól is kaphattak információt, ízelítőt abból, hogy mire számíthatnak a választott területen.

A nyolcadik osztályosoknak még van egy kis idejük azon gondolkodni, hogy milyen irányban folytassák tanulmányaikat, de egyre közelebb van 2023. február 22-e, a középiskolai jelentkezések leadásának határideje.

 

Képek: tmszc.hu