Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jubileumi, XX. Gróf Széchenyi Ödön tűzoltóverseny zajlott április 28-án Bonyhádon. A Széchenyi István Általános Iskola által szervezett megmérettetésre 6-8. osztályos, 7 fős lány, fiú és vegyes összetételű diáktűzoltó-csapatok jelentkezhettek.

Idén összesen három lánycsapat és hét vegyes összetételű együttes mérte össze elméleti és gyakorlati tudását. Az elméleti próbatétel két részből állt: a verseny névadójának életéből és tűzvédelmi ismeretekből adtok számot a fiatalok. Míg a gyakorlati teendő a föld feletti tűzcsapról végzett osztott sugárszerelés volt.

A lányok mezőnyében a házigazda bonyhádiak Futótűz elnevezésű csapata bizonyult a legjobbnak, a képzeletbeli dobogó második fokára az Aparhanti Lányok állhattak fel, harmadikként a kurdi Tüzes csajok végeztek. A fiúk/vegyes kategóriában aparhanti győzelem született, megelőzve az Erdélyből érkezett Borszék csapatát, a bonyhádi Tűzsárkányok bronzérmet szereztek. Negyedikként a Nagymányoki Lánglovagok zárták a jubileumi versenyt, őket a Zombai Tűzlovagok követték, majd a másik határon túli csapat: Madéfalva együttese, míg hetedikként a bátaszéki Cikádor Főnix fejezte be az összesített elméleti és gyakorlati megmérettetést.

Határon túliak is versenyeztek

A feladatokat megelőzően Steiner Krisztián, a szervező iskola igazgatója, Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere és dr. Balázs Gábor dandártábornok, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője köszöntötte és látta el hasznos tanácsokkal a fiatalokat. Mint elhangzott: sokan és sokat dolgoztak a verseny létrejöttéért, sikeres megvalósításáért. A szervezők külön kiemelték a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak szerepvállalását. Az is örömteli volt, hogy immáron határon túli csapatok is erősítették a mezőnyt. Bonyhád erdélyi testvértelepüléséről: Borszékről és Madéfalváról érkeztek együttesek – ezzel is tovább erősítve a nemzeti összetartozást és a települések közötti jó együttműködést.