Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Folyamatos sikereket érnek el a szekszárdi Baka István Általános Iskola diákjai. Művészeti, kulturális és sport versenyeken hoznak el nagyon szép eredményeket a tehetséges gyerekek.

Tavaszi Művészeti Fesztivál

A Tolna Megyei EGYMI által meghirdetett Tavaszi Művészeti Fesztiválra beküldött képzőművészeti alkotások készítői közül Piros Benedek 2.c osztályos tanuló „ Tavaszi szél” című kiemelkedő alkotása kapott elismerést. Felkészítő tanára Will-Polgár Judit volt. Ezen a fesztiválon vers kategóriában, Hajdu Attila 8.c osztályos tanuló képviselte az iskolát. Felkészítő tanára Csergőné Homoky Orsolya volt.

Nyuszi Kupa

Április 29-30. napján rendezték meg a Nyuszi Kupa 4. fordulóját, ahol a Baka iskola 2 csapattal szerepelt. A KSC Baka Gidák "A" csapat, októbertől minden fordulóban eddig a legelső csoportban vettek részt és a legerősebb fiú csapatok ellen küzdöttek. A KSC Baka Gidák "B" csapat, kezdő még, de nagyon lelkes, szorgalmas csapat. Ezen a hétvégén megszerezte első győzelmét, hiszen legyőzték a Garay Gézengúzok csapatát.

Fedorka – Sosevolt Versnap

A Csizmazia Alapítvány ebben a tanévben 11. alkalommal hirdette meg a Fedorka-SoseVolt Versnap versmondó versenyét, melyre Magyarországról és a határon túlról 297 nevezés érkezett. Az online elődöntő után az iskolából két tanuló jutott be az országos döntőbe, melyet április 29-én rendeztek Szekszárdon. A kétfordulós országos verseny maratoni volt, de a diákok szépen helytálltak. Takács Hanga Róza (5.a osztályos) és Radó Bertalan (5.c osztályos) tanulók mindketten aranyminősítést és Reménység díjat nyertek.

 

Képek: Itt ÖTÖS lehetsz – Szekszárdi Baka István Általános Iskola Facebook oldala