1 év

Presser Gábor első színházi munkáját a Vígszínházban mutatták be. A jubileum alkalmából március 25-én délután és este Víg-Presser-50 címmel vígszínházi dalaiból ad koncertet Presser Gábor a társulat művészeinek közreműködésével a teátrumban. 

Ősbemutató 1973. március 2-án

Déry Tibor azonos című kisregényét Pós Sándor alkalmazta színpadra, zenéjét Presser Gábor, dalszövegeit Adamis Anna szerezte. A magyar emigráns házaspár élete az amerikai rockfesztiválon bontakozik ki. Ezzel egy csöppent bekúszott a színpadi világba az egyébként nem kívánatos rock zene.   

A Vígszínház társulata Marton László rendezésében tíz év alatt 386-szor játszotta az előadást. 

(1973. Vígszínház, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical előadásán Déry Tibor író és Presser Gábor zeneszerző kézfogása. Mögöttük Marton László rendező, Barta Tamás és Somló Tamás zenészek.
(Fotó/Forrás: fortepan/adományozó: Urbán Tamás)

Víg-Presser-50 

A Vígszínház társulatából a teátrum zenei vezetője, Presser Gábor mellett színpadra lép Antóci Dorottya, Balázsovits Edit, Csapó Attila, Halász Judit, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Igó Éva, Kern András, Márkus Luca, Medveczky Balázs, Orosz Ákos, Radnay Csilla, Rudolf Péter, Szántó Balázs, Szilágyi Csenge, Varga-Járó Sára e.h. és Wunderlich József. Az estet Valló Péter rendezi. Ezúttal a Vígszínház színpadán is nézők fognak ülni, körülvéve a zongorát. A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, hónapok alatt kultikus művé vált.

A produkciót angol nyelven az Egyesült Államokban 1986 márciusában láthatta először a közönség, 1979-ben rádiójáték változata is elkészült. 

A Vígszínház a mostani 50. évfordulón kiállítással is megemlékezik a Képzelt riportról. Március 6-tól látható majd az alagsori büfében. Presser Gábor jelenleg a Pinokkió új zenés adaptációján dolgozik.

(fotó: (1973) Fortepan/Urbán Tamás)