A Szekszárdi Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy 31 éves férfi ellen. A vádirat szerint a vádlott jó ismerősi, baráti viszonyban
volt a sértettel, akinek korábban többször segédkezett kisebb-nagyobb fizikai munkák elvégzésében a bátaszéki tanyájánál. A vádlott bejáratos volt a tanya épületébe, a sértett többször megkínálta szeszes itallal, és a vádlott azt is tudta, hogy a sértett a kulcsot hova
szokta rejteni.

2023. április 10-én, húsvét hétfőn, ittas állapotban elhatározta, hogy bemegy a tanyába, és ott elfogyasztja a sértett pálinkáját.

A drótkerítés alatt átbújt, de mivel a melléképület pala teteje alatt található kulccsal a tanyát nem tudta kinyitni, az ablaküveget ököllel beütötte, majd az ablakon bemászva eltulajdonított az ingatlanból egy üveg gyümölcspálinkát.

A kár kettőezer forint

Ami megtérült, mivel a vádlott – a rongálási kárra is tekintettel – jóvátétel címén tizenkettőezer forintot fizetett a sértettnek.
A büntetett előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

(fotó: illusztráció, pixabay)