Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A punk és a progresszív rock egymástól elég távol eső alműfajok, amelynek képviselői és rajongói többször is szembe kerültek egymással az évek során. A Genesis énekese és dobosa, Phil Collins is úgy érezte, hogy ellenségek a Sex Pistols-szal, azonban a Johnny Rotten-nel való találkozása végül kellemes emlék lett számára.
 
"A So It Goes címűtévéműsorban hallottam először a Sex Pistols-t és rögtön felkaptam rájuk a fejemet, mert nagyon megtetszett a hangzásuk, aztán meghallgattam a teljes Never Mind The Bollocks albumot, és egyértelműen érződött, hogy egy nagyon jól összerakott lemez. Csak ezután döbbentem rá, hogy számukra mi vagyunk az ellenség és gyakorlatilag tőlünk akarnak megszabadulni. Valószínűleg elsősorban a divatról szólt ez az egész. Valamiért nagyon menő lett az a zaj, amit punk rocknak neveztek, bár a Pistols zenéje szerintem nem olyan volt, mindig is remek bandának tartottam őket, amit Johnny Lydon-nak is elmondtam, amikor végül összefutottunk egy díjátadó gálán, mire csak annyit felelt, hogy 'nahát, Phil, megtisztelsz', és nem hiszem, hogy ironikusan mondta. Egy közös kép is készült rólunk, ami azóta is kint van a házi stúdióm falán. Egyértelmű, hogy Johnny okos fickó volt és nagyon jól kezelte ezt a helyzetet."