Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület 2023. március 26-án, figyelemfelkeltő rendezvényt szervezett az Autizmus Világnap alkalmából az autista embertársaink megértése, elfogadása és támogatása okán.

Több év kényszerszünet után visszatért a rendezvény

A hagyományosnak mondható Esőmanók Esőmenők Jótékonysági Futás és Kerékpározás nevű eseményt három év kihagyás után rendezték meg először a hétvégén. A szép időnek is köszönhetően több százan gyülekeztek a Garay téren, hogy támogassák az autizmussal élőket. Gyerekeknek és felnőtteknek szerveztek zenés-táncos műsorokat, valamint tájékoztató előadásokon és beszélgetéseken is részt lehetett venni vasárnap délelőtt. A programsorozaton másfél, öt és tizenegy kilométert lehetett lefutni, illetve ez utóbbi távot kerékpárral is meg lehetett tenni.

A távok valamelyikét összesen 620 fő teljesítette, ezzel támogatva az Esőmanókat. A virtuális távot április 9-ig még teljesíteni lehet, ha valaki nem tudott, vagy csak nem szeretett volna elmenni a rendezvényre, ám mindenképpen képviseltetni szeretné magát valahogy a jó ügy érdekében.