A Déryné Program keretein belül újra színdarabot láthat a szekszárdi közönség március 9-én, 19:00 órakor a Babits Mihály Kulturális Központban. 

A Zenthe Ferenc Színház, a Gárdonyi Géza Színház és a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház közös produkciójára a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. 

"Az Énekes madár című székely népi játék az emberi tisztaság és az igaz szerelem diadala az irigység, és a jót mindenáron elpusztítani akaró erők felett. Olyan tündérmese, melyben a humor, a könnyes kacagás, az édes évődés, a szárnyaló szerelem mögött fájdalmasan nevetséges, örök érvényű szánalmas emberi sorsok és cselekedetek rejtőznek. A világ és az ember ma ugyanúgy működik, mint Tamási Áron 1933-ban írt művében, azzal a különbséggel, hogy itt a csodák meg is történnek. Talán velünk is. “Tamási Áron színháza egy módja a színháznak. Tündökletes, játékos, szivárványos, boszorkányos és ördögös, vaskos és sokszor tromfos villanata az időnek: az igazságkereső létnek és az igazságot rejtőztető halálnak.” – Juhász Ferenc