Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az orosz turista Balin pihente ki fáradalmait, ám megmagyarázhatatlan okokból úgy érezte, jó ötlet lesz meztelenül fotózkodni egy szent helyen, sőt, a fotót a közösségi médiába is posztolta.

Az orosz turista Balin pihente ki fáradalmait, ám megmagyarázhatatlan okokból úgy érezte jó ötlet lesz meztelenül fotózkodni egy szent helyen, sőt, a fotót a közösségi médiába is posztolta.

A CNN jelentése szerint akár ki is toloncolhatják Indonéziából azt az orosz turistát, aki egy deréktól lefelé meztelen fotót készített Bali egyik szent helyén, amit ki is posztolt a közösségi médiában. A fotó pedig futótűzként terjedt az interneten, így a hatóságok is gyorsan értesültek az illetlen incidensről.

A turista, akit csak keresztnevén, Jurijként azonosítottak, egy olyan fotót posztolt magáról, melyen deréktól lefelé teljesen meztelenül látható az Agung-hegyen, az indonéz sziget legmagasabb pontján.

Ni Luh Djelantik, egy bali politikus és üzletasszony a CNN-nek nyilatkozva megosztotta, ő volt a közvetítő, aki azon dolgozott, hogy kibékítse a helyi lakosokat a turistával.

A hindu balinézek ugyanis úgy vélik, hogy az Agung-hegy, vagyis a vulkán Siva istenséget jelképezi: aki pedig túrázni szeretne a hegyen, előzetesen engedélyt kell kérnie a helyiektől. Jurij azóta eltávolította a fotót az Instagramról, és egy bocsánatkérő videót posztolt helyette.