Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

Taroltak a magyar fiatalok

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Táncművészeti Egyetem hat növendéke, hallgatója vett részt az osztrák főváros nemzetközi balettversenyén, a 6. European Ballet Grand Prix-n. A küldöttség két első díjjal és értékes helyezésekkel zárta a bécsi versenyt. 

A nyertesek Németh Lili, Dobra Janka és Saito Hiraku.

Professzionális klasszikus balett szóló junior kategóriában Németh Lili Giselle női variációkkal lett első, míg a professzionális klasszikus balett pas de deux junior kategóriában a Párizs lángjai pas de deux-vel Dobra Jankát és Saito Hirakut látta a legjobbnak a nemzetközi zsűri. Az ítészek csapatát erősítette a Magyar Táncművészeti Egyetem mesteroktatója, Barna Mónika is.

"Aki nem végzett az első háromban, az is csak tizedekkel maradt le a jobb helyezésekről"

– értékelte hazánk fiataljait. A verseny több, mint 300 indulót tudott soraiba. 

"A zsűritagok, a társaim szemlátomást értékelték a Magyar Táncművészeti Egyetemen folyó szakmai munkát. Az volt a vélemény, hogy nemcsak technikai, hanem magas szintű művészi tudásuk is van a növendékeinknek."

Nehezített pályán voltak magabiztosan

Bizonyítani ismeretlen színpadon soha nem könnyű. Sőt, egyfajta magabiztosságot kíván az ismeretlenben. Mivel nagyon sok volt a résztvevő, csak open stage-re, színpadbejárásra van lehetőségük a gyerekeknek, ami összesen negyedóra.  Nem volt könnyű itt megfelelni, de a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatóinak sikerült 

A résztvevők:

  • Dobra Janka, VIII. évfolyam – balettmester: Barna Mónika
  • Saito Hiraku, VIII. évfolyam – balettmester: Medvecz József
  • Csípán Csenge, VIII. évfolyam – balettmester: Barna Mónika
  • Gáspár Sámuel, VIII. évfolyam – balettmester: Medvecz József
  • Németh Lili, VI. évfolyam – balettmester: Kazinczy Eszter
  • Szűcs Liza, V. évfolyam – balettmester: Kövessy Angéla