Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A világ és vele együtt a technika rohamosan fejlődik. Ezt bizonyítja, hogy számos olyan tevékenység van, amit pár évtizeddel ezelőtt mindenki ismert és űzött, most már azonban csak nosztalgiaként emlegetjük.

Telefonkönyv 

Még a kétezres évek elején is megtalálható volt minden háztartásban a telefonkönyv, hiszen ha szerelőt akartunk hívni, vagy csak egy másik városban élő ismerősünket, ebből a könyvből kellett kikeresni. A fiatalabb generáció már nem tudja használni a telefonkönyvet, hiszen azóta a kommunikáció is rengeteget fejlődött.

Tárcsázós telefon

Néhány évtizeddel ezelőtt nem csak mobiltelefon, de gombokkal ellátott, vezetékes telefon sem létezett. A legtöbb otthonban a tárcsás változat volt megtalálható. Ha egy számot elrontottál, kezdhetted elölről, de egy idő után könnyen bele lehetett tanulni. 

Írógép

Habár most újra divatját éli az írógépek használata, főként Amerikában, ma már mindenki laptopon vagy számítógépen pötyög. A papír belehelyezése a gépbe és a tinta cserélése bonyolult folyamatnak számított.

Térkép 

Nem is olyan régen, az internet és a GPS még nem volt beépítve a mobiltelefonokba, így ha nem tudtad, merre kell menni, a benzinkúton vett térképen kellett eligazodni, ami sokszor nem kis munkába került.

Filmes fényképezőgép

Ma már a mobilunkkal is elképesztő minőségben tudunk fotózni, a digitális fényképezőgépek pedig élethűen képesek megörökíteni a valóságot. Ezeknek köszönhetően nem meglepő, hogy az egykor olyan népszerű filmes fényképezőgépek ideje 15-20 éve lejárt. A fiatalabb generáció tagjai már nem is tudják, hogyan működtek ezek a gépek.