Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának Élelmiszer-biztonsági és Ellenőrzési Szolgálata (FSIS) megbízásából készült kutatás során arra kérték a résztvevőket, hogy hamburgerpogácsákat készítsenek, ám ekkor még nem árultak el nekik mindent.
Ugyanis a kutatók egy MS2 nevű anyagot rejtettek a pulykahúsba, ami az egészségre ártalmatlan, de ennek köszönhetően nyomon tudták követni, hogy milyen eszközökre, illetve hova került belőle a főzés során.
Az étel elkészülte után a szakemberek megvizsgálták a vágódeszkákat, a csapokat, a szivacsokat és a késeket, amelyeket korábban már megtisztítottak, de még így is találtak szennyeződést rajtuk – derül ki a Sky News beszámolójából.
Illetve az kiderült, hogy a fűszertartókat senki sem tisztította meg, így azoknak a 48%-án találtak az MS2 nevű anyagból, s ezt követően kiemelték, hogy fertőzést is okozhat, ha a fűszertartókat nem tisztítjuk meg rendszeresen, ezért fontos erre is odafigyelni főzés után.