Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Bizonyára nem sok embert lep meg az a tény, hogy a mosogatószivacs, a vágódeszka és a szemetes fedele tele van baktériumokkal, ezért kifejezetten ajánlott a rendszeres tisztításuk, ám most kiderült, hogy ez a fűszertartók esetében is igaz.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának Élelmiszer-biztonsági és Ellenőrzési Szolgálata (FSIS) megbízásából készült kutatás során arra kérték a résztvevőket, hogy hamburgerpogácsákat készítsenek, ám ekkor még nem árultak el nekik mindent.

Ugyanis a kutatók egy MS2 nevű anyagot rejtettek a pulykahúsba, ami az egészségre ártalmatlan, de ennek köszönhetően nyomon tudták követni, hogy milyen eszközökre, illetve hova került belőle a főzés során.

Az étel elkészülte után a szakemberek megvizsgálták a vágódeszkákat, a csapokat, a szivacsokat és a késeket, amelyeket korábban már megtisztítottak, de még így is találtak szennyeződést rajtuk – derül ki a Sky News beszámolójából.

Illetve az kiderült, hogy a fűszertartókat senki sem tisztította meg, így azoknak a 48%-án találtak az MS2 nevű anyagból, s ezt követően kiemelték, hogy fertőzést is okozhat, ha a fűszertartókat nem tisztítjuk meg rendszeresen, ezért fontos erre is odafigyelni főzés után.