Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kertekben terem, jelenleg az étkezőasztalok elengedhetetlen része, hiszen szezonja van. 

Ez pedig nem más , mint a paradicsom!

Számos olyan anyag található benne, amely egészségvédő hatással bír. 

„Sokan úgy gondolják, hogy a paradicsom egy zöldség, holott ez nem igaz! A paradicsom bizony gyümölcs, amely körülbelül 500 éve került el hazánk területére”

idézi a múltat a malagarden.hu.

Tudtad például, hogy 100 gramm paradicsomban 25-40 gramm C-vitamin található? Minél kisebb egy paradicsom, annál magasabb a vitamintartalma. E mellett magas B2 és B1 vitamin tartalommal is rendelkezik ez a gyümölcs, ezért fogyasztása kifejezetten javasolt minden ember számára.

Elenyésző a kalóriatartalma 

Vagyis a fogyókúrázóknak főnyeremény. 100 grammjában csupán 22 kcal található meg. 

„Emellett szénhidráttartalma is igen csekély, a maga 4 grammjával.”

  • Jó hatást gyakorol a máj és a vese működésére, méregteleníti a szervezetet. 
  • Képes sebek gyógyulását is meggyorsítani, nem véletlen hát, hogy egykoron nagyanyáink előszeretettel készítettek paradicsomos pakolásokat a sérült bőrfelületekre.
  • A szeplős bőrre kifejezetten ajánlott paradicsomos pakolást készíteni, hiszen a bőrön lévő elszíneződéseket is képes elhalványítani. Bár, a szeplős arc nagyon bájos tud lenni szerintünk.
  • A napon leégett bőrre érdemes paradicsomos pakolást készíteni,mivel gyulladáscsökkentő hatással bírnak a benne lévő anyagok.

(forrás: malagarden.hu, fotó: pixabay)